FIOR DI LEVANTE

όπως αποκαλούσαν οι Βενετοί το νησί μας: Άνθος της Ανατολής

Καλώς ήρθατε στη Ζάκυνθο!

Ένα όμορφο, καταπράσινο νησί της Ελλάδας, περιτριγυρισμένο από τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Chrome

Διακοπές στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος, γνωστή και με την ιταλική ονομασία Τζάντε, είναι ένα νησί που έχει να αφηγηθεί δυο ιστορίες. Στις νότιες και νοτιοανατολικές ακτές κυριαρχεί ο βαρύς οργανωμένος τουρισμός, αν και ακόμη κι εδώ οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν κάποια ελκυστικά θέρετρα, μικρότερης κλίμακας, που όμως συνήθως επισκιάζονται από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα. Δυο τέτοια παραδείγματα – εξαιρέσεις είναι το Κερί και η λίμνη Κεριού, που βρίσκονται στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Ωστόσο, ο επισκέπτης που θα αποφασίσει να αφήσει πίσω του το νότιο τμήμα και να εξερευνήσει το υπόλοιπο νησί, θα ανακαλύψει μια άλλη Ζάκυνθο. Και κυρίως θα έρθει σε επαφή με ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό, γεμάτο δάση, παραδοσιακά χωριά και θεαματικά τοπία, όπως αυτό που θα συναντήσει στην άγρια δυτική ακτή, με ψηλά βράχια και πανέμορφα, σχεδόν εξωπραγματικά, γαλαζοπράσινα νερά.

Φυσική ομορφιά και εξωτικά σμαραγδένια νερά

Προορισμός που αξίζει να επισκεφθείς

Απολαύστε τον υπέροχο καιρό στο πιο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τους ρυθμούς της ζωής και τη φιλοξενία των Ζακυνθινών.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Η Ζάκυνθος (με συνολικό μέγεθος 406 τετραγωνικά χιλιόμετρα) έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τους ειδικούς συνδέσμους για να ανακαλύψετε τα πάντα γύρω από τις θαλάσσιες χελώνες στο νησί.

Κολυμπήστε στις πλατιές αμμώδεις παραλίες συντροφιά με τις θαλάσσιες χελώνες, κάντε καταδύσεις με ή χωρίς αναπνευστήρα ανάμεσα σε βράχια και σε υποβρύχιες σπηλιές.

Οι θαλάσσιες χελώνες έχουν επιλέξει τη Ζάκυνθο

Καρέτα-Καρέτα

Μπορεί ακόμη εκεί που δεν το περιμένετε  να βρεθείτε να κολυμπάτε δίπλα σε θαλάσσιες χελώνες που, εδώ και χιλιάδες χρόνια επιλέγουν να γεννήσουν τα αβγά τους στη μαλακή άμμο των παραλιών της νότιας ακτής, μεταναστεύοντας από την Αφρική.

Είναι σημαντικό, βέβαια, να γνωρίζετε πως οι θαλάσσιες χελώνες, αποτελούν ένα από τα πλέον επαπειλούμενα είδη της Ευρώπης -και εξαιτίας του μαζικού τουρισμού-  γι’ αυτό ενημερωθείτε για τους κανόνες που έχουν τεθεί, αναφορικά με την περίοδο αναπαραγωγής τους και την απαγόρευση επίσκεψης συγκεκριμένων περιοχών από τη δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου, και τηρήστε τους αυστηρά.

Τελευταίες αναρτήσεις

Η Ζάκυνθος είναι διάσημη για την εντυπωσιακή ακτογραμμή της.

Χάρη στο ήπιο μεσογειακό του κλίμα, το νησί είναι γνωστό για την πυκνή και πλούσια βλάστηση και τις όμορφες αμμουδιές.
Το χρώμα της θάλασσας εδώ κυμαίνεται από βαθύ μπλε σε ανοιχτό τυρκουάζ και η αλλαγή του ορισμένες φορές είναι εμφανής μέσα σε λίγα μέτρα.
Με μια σειρά από όμορφους κρυμμένους κολπίσκους, όρμους και παραλίες, η δημοτικότητα του νησιού δεν αποτελεί έκπληξη. Οι παραλίες της Ζακύνθου, μεγαλοπρεπείς στην πλειοψηφία τους, συμβάλλουν στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του νησιού. Απομονωμένες ή κοσμικές, οργανωμένες ή απόμερες, με χρυσή άμμο ή λευκά βότσαλα, οι επιλογές παραλιών είναι απεριόριστες.
Θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες, όπως η παραλία του Γέρακα, η παραλία Μπανάνα, η παραλία Δάφνη, η παραλία Καλαμάκι, η παραλία Λαγανά, το Πόρτο Ζόρο, οι Αλυκές, η παραλία Ξύγκια, ο Άγιος Σώστης, η παραλία Κερί.
Αν ψάχνετε για κάτι εντυπωσιακό και τολμηρό, τότε δεν πρέπει να χάσετε το Πόρτο Λημνιόνα και το Πόρτο Ρόξα.

Δείτε τις βίλες μας στη Ζάκυνθο & Κάντε κράτηση!